Waarom alles verandert.

Ik was aan het nadenken over waarom motivatie zo relevant is bij het managen van organisaties en het volgende bracht mij verder:

In de natuur zijn alle systemen op zoek naar de meeste vrijheid, de hoogste mate van entropie. Dat is ook waarom alles erodeert, omdat het daarmee een hogere staat van entropie bereikt. Alles wat niet vergaat, wat niet slechter wordt, heeft energie nodig om hetzelfde te blijven. Als het beter moet worden, kost dat nog meer energie. En om die energie te kunnen geven, moet je willen.

Welke bron kan je het beste aanboren?

De PASSIE!

Passie voor het werk, om onderscheid te maken, om de/jouw wereld te verbeteren. Dat geldt voor jou maar ook voor je teamleden, werknemers, organisatie en je omgeving. En daarom moet je die passie leren kennen, van jezelf en van anderen.

Huib van Santen

Ik geloof dat innovatie in elke organisatie zelf te vinden is. Door de mensen te helpen anders naar hun werkzaamheden en functie te kijken kan je creativiteit ontsluiten. Dit geldt zowel voor innovatieve ideeën als het draagvlak binnen de organisatie om deze ideeën tot uitvoer te brengen. Volgens mij moet je op twee aspecten inzetten: motivatie en communicatie. Als je mensen gemotiveerd zijn en in staat zijn effectief samen te werken, gaan mooie dingen ontstaan. En voor de manager, om aansluiting te krijgen met je mensen, moet je ze begrijpen. Wat ze doen en waarom ze het doen. Het mooiste is als het waarom van je mensen ook het waarom van je organisatie is (en andersom). Mijn passie ligt bij de mensen, ze te helpen verder te komen, geluk te vinden en plezier te hebben. Om ze uit te dagen en te verlokken om verder te komen dan ze dachten ooit te kunnen komen. En dat is waar ik mij voor in wil zetten. Ik heb de ervaring en inhoud om op alle disciplines te kunnen schakelen, verbindingen te leggen die nog niet gelegd zijn en de vragen te stellen die tot nieuwe initiatieven leiden. Ik heb, nadat ik de top in mijn professie heb bereikt, geconstateerd dat ik mij wil richten op het verbeteren van de wereld. Bouwend vanuit mijn achtergrond en gericht op de kracht van mensen. Ook daarom ben ik als vrijwillige buurtbemiddelaar werkzaam.

Geef een reactie