Communicatie

Je hebt gemerkt dat je communicatie niet optimaal is en krijgt daar negatieve feedback over. Je wil nu effectiever gaan communiceren.

Ik leer je je communicatie aan te passen aan jouw ontvanger. Je zal merken dat je gemakkelijk gesprekken kan voeren. Ongemakkelijke stiltes behoren tot het verleden. Maar we gaan verder: je zal leren de vorm en inhoud van elkaar te gaan onderscheiden. Waardoor je jouw emotionele reactie kan aanpassen. Boos worden naar aanleiding van wat iemand zegt, zal tot het verleden gaan behoren.

Je leert hoe om te gaan met kritiek en feedback, waar weerstand vandaan komt en hoe met deze om te gaan. Hoe je meer uit een gesprek kan halen. Je wordt je bewust van de kansen en beperkingen van je eigen brein. Waar kansen liggen om meer uit jezelf te halen en welke valkuilen verscholen zitten. En ook leer je om anders om te gaan met fouten (van jezelf en anderen).

Anderen zullen verrast zullen zijn door jouw nieuwe benadering. Je gaat beter begrepen worden en kan jouw boodschap beter overbrengen. Je gaat communicatie als kans zien en niet een drempel.

Tijdsbeslag: 1 halve dag / prijs: € 199,-.  Syllabus training Communicatie

Management, de basis

Je bent manager, gefeliciteerd! Er is een wereld voor je open gegaan. Een wereld die nieuw en onbekend is. Iedereen kijkt nu naar jou voor leiding en voorbeeld. Je hebt, zoals de meeste managers, geen managementopleiding daarvoor gevolgd. Je bent gepromoveerd en geeft nu leiding aan jouw oud-collega’s. Je bent manager geworden bij een ander bedrijf vanuit een inhoudelijke functie. En wat doe je nu?

Ik help je de eerste stappen te nemen en de valkuilen te ontwijken. Je hebt daarmee de basis gelegd voor een prachtige toekomst en een geweldig leven. En door eenvoudige technieken toe te passen, steek je met kop en schouders uit boven je directe concurrenten. Succes ligt in het verschiet!

Je leert wat het is om leiding te geven aan een team, hoe je hen kunt verbinden op een gewenst resultaat. Welke rol communicatie vervult en welke kansen en bedreigingen dat biedt. Vervolgens krijg je begrip en inzicht in competenties en functioneren. En hoe je dat kan helpen betere gesprekken te voeren met je teamleden over prestaties en resultaten.

Je leert gespreksvaardigheden zoals beter te luisteren en zelfkritiek toepassen. Ik bied je instrumenten aan om neutrale feedback te geven. Je zal beter prioriteiten kunnen stellen en inzicht verwerven in waarom en wat te delegeren.

Tijdsbeslag: 1 halve dag / € 300,- excl. btw. Syllabus training Management

Persoonlijke effectiviteit

Je komt elke dag tijd te kort om de zaken die je gedaan wil hebben voor elkaar te krijgen. Je gaat rennend van afspraak naar afspraak en e-mails blijven onbeantwoord. Er blijven acties liggen en kansen worden niet benut! Konden er maar meer uren in een dag zitten. Hoe krijg je het allemaal georganiseerd?

De training Persoonlijke Effectiviteit is gericht op direct stappen te kunnen nemen om het wat makkelijker te krijgen en daarmee tijd vrij te maken. Het gaat dan met name om het zo genoemde “laaghangend fruit”. Eenvoudige tips en gedrag om effectief met je tijd en energie om te gaan. Onderwerpen die behandeld worden zijn een effectiever tijdgebruik, verhoging van kwaliteit, meer en beter overzicht hebben in hoe daadwerkelijk effectief te functioneren.

Ik ga je leren om slimmer met je agenda om te gaan, deze intensiever te gebruiken en als effectief instrument in te zetten. Vervolgens bied ik je nieuwe inzichten in het communicatiemiddel e-mail. Hoe ga je voorkomen dat jouw mailbox volloopt en je het overzicht kwijt raakt. En hoe het zo je organiseert dat e-mail jouw leven niet gaat overnemen.

Daarnaast leer je eenvoudige strategieën om vergaderingen effectief te organiseren, te leiden en te benutten waar ze werkelijk voor bedoeld zijn. Vervolgens introduceer ik je tot een andere benadering van communicatie. Je gaat leren waarom de gemiddelde communicatie zoveel problemen veroorzaakt en wat je kan doen om dat op te lossen.

Tijdsbeslag: 1 halve dag / prijs: € 199,- excl. btw. Syllabus training PE