Waarom alles verandert.

Waarom alles verandert.

Ik was aan het nadenken over waarom motivatie zo relevant is bij het managen van organisaties en het volgende bracht mij verder:

In de natuur zijn alle systemen op zoek naar de meeste vrijheid, de hoogste mate van entropie. Dat is ook waarom alles erodeert, omdat het daarmee een hogere staat van entropie bereikt. Alles wat niet vergaat, wat niet slechter wordt, heeft energie nodig om hetzelfde te blijven. Als het beter moet worden, kost dat nog meer energie. En om die energie te kunnen geven, moet je willen.

Welke bron kan je het beste aanboren?

De PASSIE!

Passie voor het werk, om onderscheid te maken, om de/jouw wereld te verbeteren. Dat geldt voor jou maar ook voor je teamleden, werknemers, organisatie en je omgeving. En daarom moet je die passie leren kennen, van jezelf en van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.