Management: de basis

Management: de basis

Je bent manager, gefeliciteerd! Er is een wereld voor je open gegaan. Een wereld die nieuw en onbekend is. Iedereen kijkt nu naar jou voor leiding en voorbeeld. Je hebt, zoals de meeste managers, geen managementopleiding daarvoor gevolgd. Je bent gepromoveerd en geeft nu leiding aan jouw oud-collega’s. Je bent manager geworden bij een ander bedrijf vanuit een inhoudelijke functie. En wat doe je nu?

Ik help je de eerste stappen te nemen en de valkuilen te ontwijken. Je hebt daarmee de basis gelegd voor een prachtige toekomst en een geweldig leven. En door eenvoudige technieken toe te passen, steek je met kop en schouders uit boven je directe concurrenten. Succes ligt in het verschiet!

Je leert wat het is om leiding te geven aan een team, hoe je hen kunt verbinden op een gewenst resultaat. Welke rol communicatie vervult en welke kansen en bedreigingen dat biedt. Vervolgens krijg je begrip en inzicht in competenties en functioneren. En hoe je dat kan helpen betere gesprekken te voeren met je teamleden over prestaties en resultaten.

Je leert gespreksvaardigheden zoals beter te luisteren en zelfkritiek toepassen. Ik bied je instrumenten aan om neutrale feedback te geven. Je zal beter prioriteiten kunnen stellen en inzicht verwerven in waarom en wat te delegeren.

Tijdsbeslag: 1 halve dag / € 300,- excl. btw. Syllabus training Management 1