Innovatie

Innovatie

Wat is innovatie?

Ik geloof dat innovatie in elke organisatie zelf te vinden is. Door je mensen te helpen anders naar hun werkzaamheden en functie te kijken kan je creativiteit ontsluiten. Dit geldt zowel voor innovatieve ideeën als het draagvlak binnen de organisatie om deze ideeën tot uitvoer te brengen. Volgens mij moet je op twee aspecten inzetten: motivatie en communicatie. Als je mensen gemotiveerd zijn en in staat zijn effectief samen te werken, gaan mooie dingen ontstaan.

En voor de manager, om aansluiting te krijgen met je mensen, moet je ze begrijpen. Wat ze doen en waarom ze het doen. Het mooiste is als het waarom van je mensen ook het waarom van je organisatie is (en andersom). Mijn passie ligt bij de mensen, ze te helpen verder te komen, geluk te vinden en plezier te hebben. Om ze uit te dagen en te verlokken om verder te komen dan ze dachten ooit te kunnen komen.

Waarom mij vragen je verder te helpen?

Ik ben in staat snel patronen te herkennen in complexe situaties en dan de juiste vragen te stellen. Daardoor gaan teamleden deze ook herkennen en willen ze verder denken. In innovatie ben ik de katalysator die een organisatie nodig heeft om los te komen van wat is en om zich te richten op wat zou kunnen. Ik ben de visionair met beide benen op de grond. Ik weet dat innovatie nadat de strategie is ontwikkeld pas van de grond komt als je organisatie het gaat beleven. En dat daar je succesfactoren te vinden zijn!

En daar kan ik echt een verschil bij maken. Als je meer wil weten over mijn werkwijze en de voordelen voor je organisatie, neem even contact met me op om afspraak te maken voor een verkennend gesprek.