Functieomschrijvingen: ontwikkel jouw organisatie.

Functieomschrijvingen: ontwikkel jouw organisatie.

Werk wordt gedaan omdat we het willen, initiatief worden genomen omdat we het resultaat willen. Daarom zijn er twee randvoorwaarden om doelen te realiseren. Medewerkers moeten weten wat van ze gevraagd wordt, in een duidelijke beschrijving van het verlangde resultaat in kwaliteit, geld en tijd en ze moeten dat ook willen uitvoeren.

Daarom moet je niet alleen goede functieomschrijvingen opstellen en een relatie met je mensen ontwikkelen maar ook de groei van het bedrijf koppelen aan groei en ontwikkeling van de medewerkers. Je kan wel een visie voor de toekomst hebben maar uiteindelijk moeten de medewerkers het uitvoeren. En als zij zich niet ontwikkelen kan ook je organisatie zich niet ontwikkelen.

Een van de kenmerken van organisaties die hun mensen niet laten groeien is het grote verloop van medewerkers. Er is geen toekomst binnen de organisatie dus moeten zij ergens anders hun groei realiseren. Een organisatie heeft nieuwe competenties nodig om te kunnen bestaan in een veranderende wereld en als die niet zelf ontwikkeld worden, moeten die van buiten worden gehaald.

Hoe schrijf je goede functie omschrijvingen?

Je stelt ontwikkelingsplannen op voor de functietypes aan de hand van werknemersprofielen. Deze profielen ontstaan vanuit jouw visie op de ontwikkeling van jouw organisatie. Op die manier start je strategisch personeelsmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.